Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

Orthomoleculair Voedingsadvies

Wat is orthomoleculair voedingsadvies?

Orthomoleculair voedingsadvies is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te herstellen. De behandeling heeft tot doel om de lichaamscellen (onze bouwstenen) te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines, mineralen en andere noodzakelijke voedingsstoffen.

Orthomoleculaire geneeskunde is in feite een synomiem voor 'voedingsgeneeskunde'. Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

In de orthomoleculaire therapie staat het streven voorop om met de voeding zoveel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen. Ook voor een gezond persoon, is het bijna onmogelijk om via de voeding optimale hoeveelheden van bepaalde voedingsstoffen te consumeren en daarom is het belangrijk sommige stoffen te supplementeren.

Hoe kun je afvallen met orthomoleculaire voeding?

Doordat onbewerkte en natuurlijke producten te eten zal je lichaam gezonder worden. Een gezond lichaam is een slank lichaam. Een lichaam waarbij je hormonen in balans zijn. Je kunt eenvoudig afvallen als je jouw voedingspatroon op essentiële punten aanpast. Veel meer goede plantaardige oliën, weinig bewerkte koolhydraten en maaltijden op basis groenten en fruit. Dit hoeft niet saai te zijn, in tegendeel, in o.a. mijn boek Vegan Delight kan je de meest heerlijke recepten vinden op basis van groenten en fruit.

Afvallen en gezond leven is een lifestyle en daarbij hoort ook sporten. Hierin kan ik je ook advies in geven. Ik ben onderdeel van Fysioworld Amsterdam, waar je ook begeleid kan worden met doelgericht sporten.

Intake

Tijdens het intakegesprek van 60 minuten bespreken we jouw klachten en huidige voedingspatroon en ga ik dit volledig analyseren. Op basis hiervan krijg je een persoonlijk lifestyle/voedingsadvies. Dit is inclusief een uitgebreide handleiding met voorbeeldmenu en recepten.

Details

• Intakegesprek (60 min), op mijn kantoor, telefonisch of via Skype. (doelen en voeding worden geanalyseerd en besproken, a.d.h.v. wordt een advies geschreven met bijpassende recepten)
• Persoonlijk voedingsadvies
• Handleiding van Saskia Roeda
• Voorbeelddagmenu en recepten
• Optie: op maat gemaakt detox plan
• Optie: meting (gewicht, omtrekmaten en huidplooimeting)
• Tarief: € 125 euro incl. BTW

 Vervolgconsult

Tijdens het vervolgconsult bespreken we aan de hand van jouw advies wat goed en minder goed is gegaan. Je krijgt opnieuw een meting en we beantwoorden vragen n.a.v. de meting. Na het gesprek stellen we samen nieuwe doelen voor het vervolgtraject.

Details

• Vervolgconsult (30 min) op kantoor, telefonisch of via Skype
• Meting (gewicht, omtrekmaten en huidplooimeting)
• Vragen worden beantwoord en de voortgang wordt besproken
• Tarief: € 55 euro incl. BTW

Coaching

Wanneer je fysiek lekkerder in je vel gaat zitten, zal je ook mentaal beter gaan functioneren.

Toch kan zijn dat je ondanks je weet wat je moet doen het toch niet helemaal lukt om een bepaald nieuw voedingspatroon te volgen. Of ervaar je veel stress of heb je extra motivatie nodig. In deze gevallen kunnen we samen kijken wat de belemmerende factor is en daaraan werken. Een coachingssessie duurt 75 minuten en begeleid ik je met behulp van geavanceerde biofeedback apparatuur om de hartcoherentie te meten. Hiermee kom je dicht bij jezelf laat zodat je werkelijk bij je kern komt en ga je een flow gaat ervaren om van daaruit te ervaren wat je echt wil. Deze sessie geeft je inzichten in wat jij daadwerkelijk nodig hebt.

Details

• Coachingssessie van 75 minuten
• Tarief: € 125 euro incl. BTW

Detoxconsult

Wil jij ook op weg naar een gezonder eetpatroon? Maak dan een afspraak voor een Detox pakket. Hier zit het volgende bij in begrepen:
• Intakegesprek (45 minuten)
• Persoonlijk detoxadvies
• Vervolgconsult (30 minuten)
• 2x meting (gewicht, omtrekmaten en huidplooimeting)
• Tarief Detox pakket: € 145 euro incl. BTW

 

Wil jij ook een orthomoleculair voedingsadvies, detoxconsult of coachingssessie? Neem dan contact met mij op en maak een afspraak.

Afspraak maken

 

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren