Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 

HAPPINESS - Thaise wraps

*Voor 4 personen

INGREDIËNTEN DRESSING
½ stengel citroengras
sap van 1 limoen
1 kleine teen knoflook, gepeld stukje gemberwortel van 1 cm, geschild
½ rode chilipeper
125 ml water 4 limoenbladeren
125 ml amandelboter
1 eetl. agavesiroop
1 theel. tamari

INGREDIËNTEN WRAPS
3 winterpenen (geel, paars en oranje)
½ kleine rodekool
75 g taugé
8 rijstvellen
20 g koriander, fijngehakt

BEREIDING DRESSING
Snijd of knip het citroengras in kleine stukjes. Rasp de knoflook en de gemberwortel, maak de chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snijd het grof. Mix water, citroengras en limoenblad op hoge snelheid in een blender. Filter de vloeistof in een fijne zeef of kaasdoek. Spoel de blender om en giet de vloeistof weer terug in de blender. Voeg amandelboter, agavesiroop, limoensap, chilipeper, knoflook, gember en tamari toe aan de vloeistof en blend tot een mooie egale dressing. Deze dressing kan in een luchtdicht afgesloten pot twee dagen in de koelkast bewaard blijven.

BEREIDING WRAPS
Schrap de wortels en snijd tot juliennereepjes. Haal de buitenste bladeren van de rodekool en snipper ze in dunne sliertjes. Was de taugé. Vermeng wortel, rodekool en taugé in een kom. Maak de rijstvellen vochtig met een schone, warme, vochtige handdoek. Vul de rijstvellen met de groenten en wat koriander. Rol de vellen op en sprenkel er twee eetlepels dressing overheen of serveer de dressing erbij in een apart klein bakje.

PER PORTIE: 492 KCAL - EIWITTEN: 6 GRAM - KOOLHYDRATEN: 32 GRAM - VETTEN: 38 GRAM - VEZELS: 4 GRAM

 
 

BUGS BUNNY - Worteltaart

* Voor 12 personen

INGREDIËNTEN BODEM
90 g medjouldadels
200 g winterpeen, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grofgehakt
150 g amandelen
½ theel. himalayazout
1 theel. kaneel
1 theel. kruidnagels
½ theel. nootmuskaatpoeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm, geschild
175 ml water

INGREDIËNTEN TOPPING
sap van 1 citroen
2 eetl. kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ theel. vanillepoeder

OOK NODIG
springvorm Ø 18 cm

BEREIDING TAART
Ontpit de medjouldadels. Houd van de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram van elk achter. Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg daarna de achtergehouden ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote springvorm en zet hem één uur in de vriezer.

BEREIDING TOPPING
Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de worteltaart en bewaar de taart in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen goed.

PER PORTIE: 238 KCAL - EIWITTEN: 7 GRAM - KOOLHYDRATEN: 16 GRAM - VETTEN: 15 GRAM - VEZELS: 4 GRAM

Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.

EEN AVOND IN MARAKESH - Quinoa met tuinbonen en pompoen

* Voor 4 personen

INGREDIËNTEN
500 g quinoa
1 theel. gemberpoeder
1 theel. paprikapoeder
1 theel. kurkumapoeder
½ theel. cayennepeper
1 theel. komijnpoeder
1 middelgrote rode ui
300 g tuinbonen, liefst vers
300 g flespompoen
200 g kikkererwten, gekookt
1½ liter groentebouillon
1 eetl. fijngehakte koriander
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte munt
1 eetl. kokosolie
1 kaneelstokje
3 trostomaten
2 eetl. rozijnen
2 theel. himalayazout
1 eetl. fijngehakte koriander
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte munt

BEREIDING
Kook de quinoa in ruim water gedurende acht minuten. Giet af en laat in de gesloten pan staan. Meng alle gedroogde specerijen. Pel en snipper de rode ui. Dop de tuinbonen. Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de kikkererwten in de groentebouillon. Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg de rode ui, het kaneelstokje en alle gedroogde specerijen al roerend toe. Hak de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe. Laat zacht garen. Voeg de tuinbonen, pompoen, rozijnen, bouillon en wat himalayazout toe. Laat ongeveer 15 minuten garen met het deksel op de pan en voeg de kikkererwten en koriander, peterselie en munt toe. Serveer met quinoa.

PER PORTIE: 556 KCAL - EIWITTEN: 23 GRAM - KOOLHYDRATEN: 83 GRAM VETTEN: 15 GRAM - VEZELS: 12 GRAM

 
 

SWEET SURRENDER - Cashewnotencrème

* Voor 4 personen

INGREDIËNTEN
140 g cashewnoten
200 ml water
1 banaan
125 ml esdoornsiroop (maple syrup)
1 eetl. kaneel
1 eetl. citroensap
stukje gemberwortel van 1½ cm, geschild
1 theel. vanillepoeder
¼ theel. himalayazout
100 g chiazaad

BEREIDING
Mix alle ingrediënten, behalve het chiazaad, in een blender tot één geheel.
Giet daarna deze crème in een bakje en roer het chiazaad er met een lepel doorheen. Laat het ongeveer een uur in de koelkast opstijven. Serveer in een mooi glas.

PER PORTIE: 211 KCAL - EIWITTEN: 6 GRAM - KOOLHYDRATEN: 19,5 - VETTEN: 12 GRAM - VEZELS: 6 GRAM

KOH SAMUI - Thaise salade met koolrabi en munt

* Voor 2 personen

INGREDIËNTEN DRESSING
35 g cashewnoten, fijngehakt
80 ml sesamolie
40 ml tamari
60 ml olijfolie
60 ml limoensap
2 eetl. agavesiroop
2 eetl. water (zoveel als nodig is)
2 theel. rode chilivlokken
snufje himalayazout
snufje peper

INGREDIËNTEN SALADE
4 koolrabi’s
20 g koriander, fijngehakt
20 g munt, fijngehakt
35 g cashewnoten, fijngehakt
snufje peper
snufje himalayazout

BEREIDING DRESSING
Week de cashewnoten twee uur in koud water en laat ze daarna goed uitlekken. Mix de ingrediënten in een blender op hoge snelheid tot een romige massa ontstaat. Voeg een snufje himalayazout en peper naar smaak toe.

BEREIDING SALADE
Was en rasp de koolrabi’s in juliennereepjes. Verdeel de koolrabirasp over vier borden. Sprenkel royaal dressing over de vier bordjes. Voeg daarna peper en himalayazout naar smaak toe. Garneer voor het serveren met de koriander, munt en cashewnoten.

PER PORTIE: 403 KCAL - EIWITTEN: 10 GRAM - KOOLHYDRATEN: 12 GRAM - VETTEN: 34 GRAM - VEZELS: 3 GRAM

De dressing kun je twee dagen goed houden in de koelkast. Hij is de volgende dag ook lekker met bijvoorbeeld wortel, broccoli en paprika.

 
 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren