26/12/1969
Bugs Bunny - Carrot cake
Lees verder
* 12 porties
INGREDIËNTEN BODEM
90 g medjoul dadels
200 g wortel, geraspt
125 g rozijnen
80 g ananas, gedroogd
250 g walnoten, grof gehakt
150 g amandelen
½ theelepel. Himalayazout
1 theelepel. kaneel
1 theelepel. kruidnagel
½ theelepel. nootmuskaat poeder
8 druppels stevia
stukje gemberwortel van 1,5 cm, geschild
175 ml water
INGREDIËNTEN TOPPING
sap van 1 citroen
2 eetlepels. kokosboter
130 g paranoten
120 g cashewnoten
60 ml agavesiroop
6 druppels stevia
60 ml water
1½ theelepel. vanille poeder
OOK NODIG
springvorm Ø 18 cm
VOORBEREIDING
Ontpit de medjoul dadels. Houd de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram apart. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg vervolgens de bewaarde ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote cakevorm en zet het een uur in de vriezer.
VOORBEREIDING
Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine en mix tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de bodem en bewaar deze in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen houdbaar.
PER PORTIE: 238 KCAL - EIWITTEN: 7 GRAM - KOOLHYDRATEN: 16 GRAM - VETTEN: 15 GRAM - VEZELS: 4 GRAM
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.
+31(0)6 5352 0672