26/12/1969
Bugs Bunny - Carrot cake
Lees verder
* 12 porties
INGREDIËNTEN BODEM
 90 g medjoul dadels 
 200 g wortel, geraspt 
 125 g rozijnen 
 80 g ananas, gedroogd 
 250 g walnoten, grof gehakt 
 150 g amandelen 
 ½ theelepel. Himalayazout 
 1 theelepel. kaneel 
 1 theelepel. kruidnagel 
 ½ theelepel. nootmuskaat poeder 
 8 druppels stevia 
 stukje gemberwortel van 1,5 cm, geschild 
 175 ml water 
INGREDIËNTEN TOPPING
 sap van 1 citroen 
 2 eetlepels. kokosboter 
 130 g paranoten 
 120 g cashewnoten 
 60 ml agavesiroop 
 6 druppels stevia 
 60 ml water 
 1½ theelepel. vanille poeder 
OOK NODIG
springvorm Ø 18 cm
VOORBEREIDING
Ontpit de medjoul dadels. Houd de rozijnen, ananas en walnoten 50 gram apart. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een grove massa. Voeg vervolgens de bewaarde ingrediënten toe en blend nogmaals grof. Druk het deeg uit in een grote cakevorm en zet het een uur in de vriezer.
VOORBEREIDING
Mix vervolgens alle ingrediënten voor de topping in een keukenmachine en mix tot een glad, romig mengsel. Smeer deze topping over de bodem en bewaar deze in de koelkast of vriezer. In de koelkast blijft de taart twee dagen houdbaar.
PER PORTIE: 238 KCAL - EIWITTEN: 7 GRAM - KOOLHYDRATEN: 16 GRAM - VETTEN: 15 GRAM - VEZELS: 4 GRAM
Wortels bevatten veel vitamine A, B, C en D en ontgiften de lever.
+31(0)6 5352 0672
