25/12/1969
EEN AVOND IN MARAKESH
Lees verder
Een avond in Marakesh - Quinoa met braodbonen en pompoen
* 4 porties
INGREDIËNTEN
500 g quinoa
1 theelepel. gember poeder
1 theelepel. paprika poeder
1 theelepel. kurkuma poeder
½ theelepel. Cayenne peper
1 theelepel. komijnpoeder
1 middelgrote rode ui
300 g tuinbonen, bij voorkeur vers
300 g fles kalebas
200 g kikkererwten, gekookt
1½ liter groentebouillon
1 eetl. fijngehakte koriander
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte munt
1 eetl. kokosnootolie
1 kaneelstokje
3 trostomaten
2 eetlepels. rozijnen
2 theelepels. Himalayazout
1 eetl. fijngehakte koriander
1 eetl. fijngehakte peterselie
1 eetl. fijngehakte munt
titel
VOORBEREIDING
Kook de quinoa acht minuten in ruim water. Giet af en laat in de gesloten pan. Meng alle gedroogde kruiden. Schil en hak de rode ui fijn. Sluit de bonen. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de kikkererwten in de groentebouillon. Verhit de kokosolie in een grote pan en voeg al roerend de rode ui, kaneel en alle gedroogde kruiden toe. Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe. Laat op laag vuur koken. Voeg de bonen, pompoen, rozijnen, bouillon en wat Himalayazout toe. Laat ongeveer 15 minuten koken met het deksel op de pan en voeg de kikkererwten, koriander, peterselie en munt toe. Serveer met quinoa.
PER PORTIE: 556 KCAL - EIWITTEN: 23 GRAM - KOOLHYDRATEN: 83 GRAM VETTEN: 15 GRAM - VEZELS: 12 GRAM
+31(0)6 5352 0672